11 Dec 2014

Precious

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni dekat rumah Tok nik ada buat majlis.
I thought tu majlis nak naik rumah, sebab rumah diorang pun macam nak siap dah,
But then, bila tanya umi, she said, tu majlis tahlil, untuk arwah Pak Cik Zamri, anak Tok Nik.
Arwah dah meninggal lama, sebab kanser hati, hepatitis B at first, then merebak.
Anak ramai, and yang sulung form 5 last year, kalau tak silap.

And, what make this majlis tahlil so different,
is the fact that it is sponsored by his old friends, ayah nik jadi perantara.
Long lost friend yang memang lama tak jumpa,
Diorang gather duit, and then minta tolong mak arwah buatkan majlis.

Beautiful is it?
Their friendship.
Kita memang tak lama atas dunia ini.
Dan kawan. 
Yang masih ingat, walaupun kita dah tak ada.
Itu precious.


it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

No comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...