21 Dec 2014

Randomness

Assalamualaikum w.b.t






In the midst of stormy disaster, the most tranquil place to be is in the eye of the hurricane. 










It is about being in the middle of hustle
and bustle of daily life and still feel 
peaceful inside















And you can adopt to any situation, 
if you are being exposed to the unfamiliar change long enough, 
say, two to three weeks?











Thank you Dr.
For the wise words

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

11 Dec 2014

Precious

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni dekat rumah Tok nik ada buat majlis.
I thought tu majlis nak naik rumah, sebab rumah diorang pun macam nak siap dah,
But then, bila tanya umi, she said, tu majlis tahlil, untuk arwah Pak Cik Zamri, anak Tok Nik.
Arwah dah meninggal lama, sebab kanser hati, hepatitis B at first, then merebak.
Anak ramai, and yang sulung form 5 last year, kalau tak silap.

And, what make this majlis tahlil so different,
is the fact that it is sponsored by his old friends, ayah nik jadi perantara.
Long lost friend yang memang lama tak jumpa,
Diorang gather duit, and then minta tolong mak arwah buatkan majlis.

Beautiful is it?
Their friendship.
Kita memang tak lama atas dunia ini.
Dan kawan. 
Yang masih ingat, walaupun kita dah tak ada.
Itu precious.


it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

8 Dec 2014

Dreamland.

Assalamualaikum w.b.t

Serabut.
Kelam.
Hitam. Tak nampak arah.

Definisi gusar, takut bagi manusia berbeza, pasti juga tak sama.
Bagi sesetengah kita,
Takut adalah bila kasih sayang Tuhan itu seolah tak terasa,
Kerana dosa dan alpa, malah gembira dalam timbunan dosa.
Takut yang amat,
Sepertinya hilang tempat bergantung, satu – satunya.

Bagi sesetengah yang lain,
Gusar itu pabila kelalaian, hedonisme luarnya seperti tak berkesudahan.
Gusar tentang akhir yang bagaimana.
Gusar ketika memikirkan detik menghadapNya.



Dan aku,
Mungkin wujud dalam lingkungan itu.
Maka,
Tuhan, Ku mohon.
Sudi kiranya Kau zat yang Maha berkuasa atas setiap sesuatu,
Melihat kembali hambaMu ini,
Dengan redha dan kasih.

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...