25 Jul 2014

Ramadhan is leaving.

Assalamualaikum w.b.t

Am finally homee :)

And to be honest, Ramadhan kali ni, it feels kind of different.
Lain dengan suasana ramadhan yang lalu.
All the things that occurred during this blissful month, was the reflection of our own self,
Sebab syaitan semua dah tak ada, yang ada nafsu semata.
Fikir la sendiri, how far had we use the opportunity given to upgrade and embrace our self ?
*gelak sendiri sebab jawapannya untuk diri ni sendiri dah ada, sentiasa ada*

And I learned something too :)
That we should not hold anyone that close to our heart,
That the only pergantungan in this world is only to Allah, only to HIM,
That I am strong enough,
That I am able to survive, given the most nasty circumstance pun,
And it is all thanks to HIM, the most gracious, the most merciful,
And those yang memang sentiasa ada,

*another grin*
Kadang, kita sendiri tak mampu nak baca apa yang ada dalam minda kita,
Kadang, kita sendiri tak tahu dan tak sedar khilaf diri,
Kadang,kita ni bertindak ikut suka hati,
Kadang, kita buat sesuatu kerana duniawi,
Tak sedar pun yang Allah sentiasa memerhati *slap on face*

Okay,enough with the babbling,
Kat rumah, cik pah dah ada,
And currently waiting for the others too,
Umi ayu balik malam sabtu,
Ayah Di ngan Ayah ngah tak sure pulak bila bertolak,
and this year, Ayah su beraya kat sini, hoyeah!

And this year will mark the forth time we have the celebration without arwah atuk and Uda,
We used to have arwah atuk bangun pagi pagi qiam before pergi surau untuk subuh,
We used to have arwah atuk listing the 'rare' foods he wanted to eat during raya,
We used to have him with us, wearing his favorite jubah on that particular raya morning.

And masa balik hari tu, tengok kipas kat ruang tamu, one of them dah tak berfungsi,
And I could not help but to tell umi,
"kalau la uda ada, he will be the one in charge to fix all these"
I don't know why, but it seems that I miss them much sekarang,
Dulu kalau arwah ada,
He was the head of geng main mercun kat rumah ni,
What to do, he is the youngest one, nenek tak marah sangat, haha :')
He was the one yang akan bagi duit raya banyak - banyak, lepas tu mintak balik =_=
for the sake of nak beli something and he said dia tak ada duit kecik,haha.
Ya Allah, I do miss both of them.
Please jaga dia orang baik - baik Ya Allah.
Sampai kita semua jumpa kat syurga nanti.
Amin.



Selamat hari raya, everyone!



 


it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

No comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...