20 Oct 2013

Larut

Assalamualaikum w.b.t

Hidup atas expectation orang amat sakit,
tahu kenapa?
sebab kau yang pilih untuk jadi begitu,
nak semuanya perfect di mata orang?
ketahuilah kau takkan mampu.

Sebab?
Hidup ni tujuannya,untuk please Allah,
bukan untuk please homosapien semata.
Mereka-mereka yang kadangnya hadir atas asbab ujian.
Ujian dari DIA kepada kita.
Benar,hablun minallah wa hablun minannas tu kena bergerak selari,
tapi tak bermaksud segala benda yang terjadi kena ikut garis hidup,dan mata mereka.
Rasa hati kita dan tujuan hidup nak ke syurga tu kena dahulukan juga,no?

Tahu kenapa hari-hari semenjak ni rasanya hambar,
tawar tak berwarna,
Tahu kenapa bila nak study je rasa stuck,
rasa yang segala intelligence dah disuck out,habis,
yang tinggal hanya memori separa karat je.
Tahu kenapa?

Mungkin sebab kehidupan sehari dua ni,niatnya terpesong,
macam tadi, life for human is dull,
The excitement is just not there,kalau ada pun sekejap cuma.
Dan mungkin juga sebab terlalu risaukan masa depan,
ynag jalannya masih lagi terdampar luas tapi tak mampu lagi diterokai,
sebab masanya belum tiba...

:)

konklusi?
Allah hantar saat-saat yang mana kita kena buat deal dengan diri sendiri ni
agar kurangkan buat perkara lagha kat fb,
minimize masa kat blog *dush dush
bual kosong tanpa isi,
masa berlalu tapi... fikir sendiri....
sebab dia nak kita fokuskan semula hala tuju hidup.
Ingat umi baba,
Ingat duit rakyat yang kau tengah guna sekarang.
Dan ingat the ultimate goal now and forever.
Redha Allah, dan jannahnya yang satu.

moga terus kuat,
dan aku tahu kau boleh :)






it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

No comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...