4 Jun 2013

Permulaan.

Assalamualaikum w.b.t

Leaving school means that we should be ready for something new.

Kalau dulu aman bahagia je pakai uniform putih-biru,hitam through and through,biru air laut, sekarang it won't be the same.

Kalau dulu ikut sedap hati je menjawab  mulut cikgu sampai pernah cikgu merajuk tak nak masuk kelas,sekarang,no,please grow up,don't be so childish,eliminate sikap suka cakap ikut hukum sendiri.

Kalau dulu sakan bergelak ketawa,bergumbira 24 jam sehari,sekarang dah mula masuk alam baru,alam yang memerlukan kepala dihentak ke dinding bagi melegakan ketegangan berpanjangan*ok,hiperbola -_-

Kalau dulu hubungan lelaki dan perempuan seolah tak ada yang membataskan kerana usia muda sentiasa jadi alasan,sekarang kita kena pandai jaga diri,world not gonna do any harm to us,unless we start it first.

Naaaah. Dahpun membebel panjang. So,it's better for me to cut the crap. So,kawan-kawan yang dah atau akan menjejakkan kaki ke institusi pengajian yang lebih tinggi (tinggi sebab mostly terletak atas bukit -_- ),this entry is special for you.

Untuk sahabat seperjuangan 5 tahun di bumi SMK Machang,

5 sc1 2012 (maaf kabur)

Kelas yang teruk dihentam oleh semua guru. Mostly cakap yang 5sc1 2012 dengan budak tahun ni bagai langit dengan bumi. But yeah,we all made it until SPM. Keputusan SPM pelbagai. Dan,honestly,amat berharap yang result tu tak kan menjauhkan kita semua. We all are the same,nothing's different. Semua ada mata 2,some people got 4 eyes,haha. Hidung satu je semua kan. So,sama je la.Yang membezakan kita cuma takwa kita kepadaNYa. Oh,btw,hai,apa khabar iman semua? Sihat?

Dan untuk sahabat 2-months-but-i-hope-it'll-last-forever sms hulu terengganu,



30 orang straight As. Not bad buddies. Dan ada yang bakal fly,so best wishes from me. Seriously,Sahut banyak buat aku berfikir. No,bukan banyak,terlampau banyak. Tu yang sampai jadi hypertension tu,hahaha. And alhamdulillah, i learn a lot from there. 2 months may seems like a short duration of time but,in my point of view,it such a long journey with joy and pain altogether. Thanks for that experience.

Khas buat sahabat zaman hingusan,anak-anakan dan yeah,teman main berebut tiang
SK Pangkal Gong.


Maaf,hanya ini gambar yang ada. You know what,it's wonderful to know how fast time flies. We are all the grown up teenagers nowadays. Dan menoleh kebelakang dan melihat semula pencapaian kita bersama,it's a moment i'll treasure for my entire life. Thanks menjadi tulang belakang selama ni. Thanks mejadi penyumbang memori masam-manis-pahit-kelat-tasteless zaman kanak-kanak.

All in all,selamat maju jaya semua. Moga kita membesar dan mengembang serta menggembung dan menjadi orang yang berguna. Bukan untuk yang lain selain untuk agama,bangsa dan negara kita. Selamat berjuang menjadi anak-anak soleh-solehah semua. Selamat berkejaran menuju cita-cita yang satu,ke arah syurga firdausi.

May Allah Bless

Pen off,
syaza

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

2 comments:

Addin Aisyah said...

i'm new here. :) salam perkenalan. ^^ all the best in whatever u do! ^^

Syazawa said...

salam ukhwah..all the best to you too :)

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...