30 Jun 2013

Of Everything

Assalamualaikum w.b.t

Bila direnung kembali perjalanan cuti selama +/- 7 bulan ini, seriously,i don't even realize that time could flies this fast. Yeah,time really flies. Teman sahabat semua dah selamat menjejakkan kaki ke RnR seterusnya. Well,kan semuanya menghala ke destinasi yang satu. Sana. Alam sana yang abadi. Nak sampai ke sana tu memang memakan masa,yang beza cuma cepat atau lambat. Yang lambat bererti banyak RnR yang disinggah.Menambah bekalan,mungkin :)

Of friends' latest news
Really hope that maleen is doing fine there in KMpk eventhought  it might be a harsh moment for her.
Say what,the beginning is always the hardest.
Sangat hajat Alya mampu untuk stay strong nun jauh di kedah. What a relief when i finally heard from her.
Ilham pulak,yeah,I have to say that the road that she choose today determine where her next footprint,her everything in future.And I know that she is  more than capable to do so.
Kawan-kawan yang lain,i hope that they are keeping well despite of the whole crappy moments at their very on college.

Of families' business
Alhamdulillah,kak zua (cousin)  dah dapat tukar ke semenanjung. Honestly,dah tak sanggup tengok dia berjauhan dengan anak yang baru +/- 6 bulan. Berjauhan dengan suami,keluarga semua. It must be a hard time for her,but,alhamdulillah she survives till this day :)

And finnaly,

Of my personal life update
Malam ni malam terakhir kat rumah. Amacam seram tak? haha. Feeling tu,macam biasa, tak boleh dikenal pasti. Mix feeling yang pasti. Excited bercampur dengan risau serta cuak membentuk hormon badan yang tak berapa nak seimbang. Estrogen,progesterone,testosterone. Eh? perempuan mana ada hormon testosteron la*masuk silibus bio jap,hee.  Esok dah nak bertolak ke Puchong. Bergelandangan la kami di rumah ayah D sebelum ke seremban pulak on the day after tomorrow. Kolej Mara Seremban,here I come!

I am all aware that IB will not be that easy,
naah,not easy at all,
some people even call it dementor,scary much,ey?
***************fighting*******************

Go syaza,you sure can do it!
Dan,sangat hajatkan doa kalian,
doakan saya ya :)
May Allah possess us with his blessing,Amin.


pen off,
syaza

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

4 Jun 2013

Permulaan.

Assalamualaikum w.b.t

Leaving school means that we should be ready for something new.

Kalau dulu aman bahagia je pakai uniform putih-biru,hitam through and through,biru air laut, sekarang it won't be the same.

Kalau dulu ikut sedap hati je menjawab  mulut cikgu sampai pernah cikgu merajuk tak nak masuk kelas,sekarang,no,please grow up,don't be so childish,eliminate sikap suka cakap ikut hukum sendiri.

Kalau dulu sakan bergelak ketawa,bergumbira 24 jam sehari,sekarang dah mula masuk alam baru,alam yang memerlukan kepala dihentak ke dinding bagi melegakan ketegangan berpanjangan*ok,hiperbola -_-

Kalau dulu hubungan lelaki dan perempuan seolah tak ada yang membataskan kerana usia muda sentiasa jadi alasan,sekarang kita kena pandai jaga diri,world not gonna do any harm to us,unless we start it first.

Naaaah. Dahpun membebel panjang. So,it's better for me to cut the crap. So,kawan-kawan yang dah atau akan menjejakkan kaki ke institusi pengajian yang lebih tinggi (tinggi sebab mostly terletak atas bukit -_- ),this entry is special for you.

Untuk sahabat seperjuangan 5 tahun di bumi SMK Machang,

5 sc1 2012 (maaf kabur)

Kelas yang teruk dihentam oleh semua guru. Mostly cakap yang 5sc1 2012 dengan budak tahun ni bagai langit dengan bumi. But yeah,we all made it until SPM. Keputusan SPM pelbagai. Dan,honestly,amat berharap yang result tu tak kan menjauhkan kita semua. We all are the same,nothing's different. Semua ada mata 2,some people got 4 eyes,haha. Hidung satu je semua kan. So,sama je la.Yang membezakan kita cuma takwa kita kepadaNYa. Oh,btw,hai,apa khabar iman semua? Sihat?

Dan untuk sahabat 2-months-but-i-hope-it'll-last-forever sms hulu terengganu,



30 orang straight As. Not bad buddies. Dan ada yang bakal fly,so best wishes from me. Seriously,Sahut banyak buat aku berfikir. No,bukan banyak,terlampau banyak. Tu yang sampai jadi hypertension tu,hahaha. And alhamdulillah, i learn a lot from there. 2 months may seems like a short duration of time but,in my point of view,it such a long journey with joy and pain altogether. Thanks for that experience.

Khas buat sahabat zaman hingusan,anak-anakan dan yeah,teman main berebut tiang
SK Pangkal Gong.


Maaf,hanya ini gambar yang ada. You know what,it's wonderful to know how fast time flies. We are all the grown up teenagers nowadays. Dan menoleh kebelakang dan melihat semula pencapaian kita bersama,it's a moment i'll treasure for my entire life. Thanks menjadi tulang belakang selama ni. Thanks mejadi penyumbang memori masam-manis-pahit-kelat-tasteless zaman kanak-kanak.

All in all,selamat maju jaya semua. Moga kita membesar dan mengembang serta menggembung dan menjadi orang yang berguna. Bukan untuk yang lain selain untuk agama,bangsa dan negara kita. Selamat berjuang menjadi anak-anak soleh-solehah semua. Selamat berkejaran menuju cita-cita yang satu,ke arah syurga firdausi.

May Allah Bless

Pen off,
syaza

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...