14 Mar 2013

SPM result: 1 more week to go

Assalamualaikum w.b.t

11/03/2013

Semalam (10/3/2013) buka Facebook. Terbaca satu statement dari seorang kawan.

This coming Wednesday is the day...
Seriously,mula-mula baca tu macam tak rasa apa-apa. Kut la abang dia nak tunang ke,nak pergi family vacation ke apa ke. Tapi bila go trough word by word tu baru la... Allah,result nak keluar hari Rabu depan dah? Macam mana boleh tak sedar yang 20/3 sebenarnya dah terlalu hampir. Selama ni memang dah dengar through kawan-kawan fb,blog yang the result will be released on 20 0f march tapi...tak pernah tahu yang 20 of march tu RABU DEPAN..

Perasaan sekarang ni? Bercampur aduk antara nervous,takut,seram(seram?). macam-macam la. Terjah blog kawan-kawan yang seangkatan,boleh katakan semua pun cuak. Mana taknya masa depan tu. Parents' and teachers' hope. Ditambah lagi dengan friends' expectation. Everything sums up into one word, worried.

14/3/2013

News di facebook menular lagi. Dan tarikh yang terbaru ialah 21/3 pula. Saya? Confused dan malas nak ambik tahu dah. Tunggu dan lihat berita daripada tv dan akhbar. Yang sahih punya :)


Ya Allah,
Andai nanti keputusanku tidak seperti yang ku harapkan,
Kau tabahkan hatiku. Kau kuatkanlah semangatku.
Ya Allah,
Andai nanti aku berjaya mendapat yang terbaik,
Kau hijabkanlah hatiku daripada sifat riak,ujub dan takabbur.
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui :')

Dan untuk semua rakan batch95,
We have each other,right?
And obviously,we have HIM.
So,nothing to be worry :)

credit


it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

8 comments:

Flower Haziqah said...

wish u best of luck..^^

spontaneous_gurlz said...

@flower haziqah
thanks a lot :)

Lieya Yaya :) said...

yaya pon tgu result spm jugak , :)
btw , good luckk t :)

spontaneous_gurlz said...

@yaya
thanks..Best of luck untuk yaya juga :)

sha dhira said...

good luck dear... tak kira apa pun result yg keluar, kita kena bersyukur taw..

Alysha Syahirah said...

Gud luck.. and wish gud luck for me jugak... Dah start rase nebes sebb dorg suka sgt tukar2 tarikh.. ish !

spontaneous_gurlz said...

@shadira
thanks sis,for the advise :)

spontaneous_gurlz said...

@Alysha
sis form six kan..18 March ni! best of luck kay! :)

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...