11 Feb 2013

Ini Nenek Saya

Assalamualaikum w.b.t

Haa,tu dia tajuk entry tak boleh nak skema lagi dah,haha
Ini Nenek Saya,
mengimbau kenangan dulu-dulu waktu darjah 1,2. Kan cikgu suka ja bagi kerja suruh tulis karangan pasal ibu saya la,bapa saya la,hobi saya la. Know what,I wonder why they won't ask the students to write about their Granma? Kalau tak,saya mesti score punya la. X)

And here is my nenek. cekidaud :)

comel tak nenek saya? :)
Ingat lagi masa sekolah dulu,kalau ada kelas tambahan math,saya selalu tumpang kereta cikgu Zah. On the way balik tu memang borak sakan la dengan cikgu. Dan satu hari tu,tetiba cikgu zah tanya soalan yang..err

c.zah :syaza,umi tak ada ni,siapa yang masak? syaza,ek?
saya  :tak la cikgu. nenek saya la yang masak. kalau nak harapkan saya,kebulur la adik-adik
c.zah :awak panggil nenek awak,nenek eh? moden la nenek awak!
saya  :moden?*muka blur habis
c.zah :ye la.kat kelantan ni,cucu-cucu biasanya panggil nenek tu Mok(Mak). Tak pun Mek.
saya  :owh,macam tu eh cikgu.ada je sepupu saya yang panggil nenek,Mok. Tapi tak ramai la.
*macam ni la lebih kurang our conversation sebelum beralih ke topik lain,borak pasal math pulak :))

Nek,dengar tu,cikgu cakap nenek ni moden,dengar tak? hehehe.
tak apa nek,jadi moden sikit.up to date bak kata orang,asalkan jangan abaikan agama,ya nek!
hahaha* tak apa,nenek tak baca punya ;)

p/s:nenek on the way ke Puchong sekarang. Pergi melawat anak cucu. Btw,enjoy you holiday,nek! :)


it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

6 comments:

nadhirah. said...

mesti rapat dengan nenek kan? hehe

spontaneous_gurlz said...

@nad
yeap..dari kecik duduk ngan nenek :)

Hanim Irsyad said...

baiknye dye ngan nenek. same laa ngan kite.. rapat sgt ngan nenek. hehe

spontaneous_gurlz said...

@Hanim
haha..bila nenek ada start la buat perangai bukan2..bila nenek pergi jalan2 je,rindu la pulak :)

czueka zulaikha said...

mesti best ada nenek kan. x pernah rasa semua ni :(

spontaneous_gurlz said...

@czueka
tak pa..having a nenek is one thing tpi,having one big family is different. they are all love you,sis :)

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...