2 Feb 2013

Hlovate

Assalamualaikum w.b.t

Hye all.
Hlovate? masa first time dengar perkataan tu,i said to myself "Who is Hlovate at the first place,huh?"
"makanan kah? ke jenama minyak wangi yang sedang meningkat naik?"
"haaa..aku tahu*mentol menyala..it's a poem"
poem la sangat cik syaza oii..penulis yang famous amat tahap Tera Giga Mega ni pun engkau tak pernah dengar ke? haisssshh*geleng-geleng kepala

Well,Hlovate is act. such a mysterious author. Tak pernah mendedahkan identitinya kepada umum.*ouh,patutla tak pernah dengar_statement bela diri :))
Even dia tak pernah la nak buka dia punya private life story kepada masyarakat, dia masih mampu menjadi penulis kegilaan ramai termasukla saya*peace


Hlovate = Love and Hate.


Frankly,I don't even know this hlovate's real gender. dia ni lelaki ke perempuan ke? tapi ramai cakap hlovate is a woman. dan kemungkinan tu memang ada. A woman. A doctor or soon-to-be-one. An Overseas student. A music lover. she's great. i mean,real great. Her lines of words memang buat orang sentap. In a positive way,though. sebab dia tulis secara direct,tak pakai la bahasa lapik-lapik ke bertapis ke. Dan point yang dia nak deliver to directly masuk ke otak untuk dicerna akal dan diserap ke hati :)



One thing that differs her from other is that she spills everything yang kinda complicated and make it looks simple. I just love the way she interpret life. and she never forgot to add in Islamic value in all her writing,inspires me to be a better me. thanks,hlovate! Keep on writing good novels and keep on inspiring us :)

no doubt,it's true

p/s: gotta thanks mr k sebab 'kenalkan' saya dengan novel awesome ni semua :)









it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

19 comments:

Lyeen De Syifa said...

first time jumpa perkataan ni..ehehhe

Iha Zaliza said...

buat masa ni semua buku beliau saya dah ada tapi 1 pun tak baca lagi.. hihi, btw mak saya cakap cerita beliau 'osem'.. cerita yang mengikut taste kitorang :)

spontaneous_gurlz said...

it sokey la..semua orang ada first time msing2.
i bet,my 'first time' tu lagi la worst :)

spontaneous_gurlz said...

are you serious???
go,baca sekarang juga,kang menyesal..hehehe :)

✿A I N A A✿ said...

ena tak pernah lagi baca novel Hlovate ni... tapi memang agak terkenallah... ena baru perasan yng hlovate ni gabungan Hate and love rupanya

spontaneous_gurlz said...

sy pun baru je tahu..credit to MR GOOGLE ..heheh :)

Anasyaurah said...

semua nvel dia dh baca,,,interesting!!cara dia tulis menarik kn.. keep follow her?him.. sy pun xtau identiti dia.. hehehe..=)

spontaneous_gurlz said...

@ana
yeap..nobody know who she/he is..haha

Fara Fiza said...

Salam... jemput join giveaway saya d http://www.rararoo.blogspot.com/2013/02/fabuloous-giveaway.html
dan menangi barangan korean Cosmetic seperti The Face Shop, Etude House dan Tony Moly :)

Nurmujahidah Ismail said...

muja pun suka dengan karya hlovate ni,, tq for dropping by to my blog,, lama dah follow blog ni rasanya,, :D

spontaneous_gurlz said...

@Fara
klau ada msa nnti,sy join

@muja
yeap,kita sama :)

C.T.K said...

dia mmg rmai peminat..tringin gk nk bli bku dia, tp xjupe kt cni...klau dia bce ni dia akan kata 'terima kasih atas sokongan anda semua'..hihihi

spontaneous_gurlz said...

@c.t.k
hohoho..bku dia mmg ssah sikit nk dapat..tak thu la kenapa,tpi worth searching laa..

Nur Irdina said...

tak pernah ku dengar nama itu... *keh-keh*...

spontaneous_gurlz said...

@ irdina
haaaa..cepat gi google :)

Adib Veron said...

Hlovate memang best gila. Tapi sekarang dah tak keluar novel baru dia :) last sekali, versus. tu pun dah lama

spontaneous_gurlz said...

@ Adib
mungkin busy bertarung dgan real life dia..owh,versus tu buku dia yg latest ke? x thupun..in fact,buku tu la buku hlovate yg first sy baca..other 4 books menyusul kemudian..aneh :)

Flower Haziqah said...

I used to know Hlovate from aA+bB novel about 5 years ago..The way Hlovate elabotares the story line was really impressive. Kredit to her..i have such a good confidence that Hlovate is a girl..

spontaneous_gurlz said...

@haziqah
same goes to me..there are a lot of author out there but none of them are similar to her :)

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...