29 Jan 2013

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum w.b.t
salam sejahtera semua

Sejak dua menjak ni hati macam tak tenteram :(
Mungkin takut kena marah dengan cikgu kat driving class,
Mungkin nervous tunggu result bulan 3 nanti,in sha Allah
Mungkin agak risau dengan kemahiran memasak yang errr..tumpul tak tajam-tajam
*nak tajam macam mana kalau tak pernah diasah,senyum sinis sikit untuk diri sendiri :)

Tapi Allah Maha Mengetahui,
DIA Maha Penyayang lagi Maha Pengasihani,
DIA Tahu hambanya yang seorang ini memang la selalu menghadapi konflik dalaman,
dan DIA tak pernah tinggalkan saya sendirian dalam menyelesaikan masalah tu semua,
kamu,kamu dan kamu juga tak pernah ditinggalkanNYA,
yakin itu! :)

Allah tidak akan membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kemampuannya
( Al-Baqarah:  Ayat 286) 

ujian Allah itu selari dengan kemampuan kita

see,Allah's words are the best balm ever,kan?
oh,ada satu lagi,
yang ini favourite saya,
kalau tengah kusut,jiwa kacau ke apa,ingat.....

verily,after each difficulties there's a relief
:Selepas kesulitan pasti ada kemudahan
( Al-Insyirah: ayat 6)

Dan tadi saya cakap lately ni jiwa rasa macam bermasalah
Rasa serabut,
serabut tanpa tahu apa puncanya,
Sampai lupa yang Allah dah bagi baik punya syifa' dalam ayat ni

(iaitu) orang-orang yang beriman dan hati mereka manjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah-lah hati menjadi tenteram
( Ar Ra'd: Ayat 28)

ingat Allah s.w.t,
pegang sunnah Rasulullah,
Dan jangan pernah tinggalkan kalam Allah,Al-Quran.
3 perkara yang sekali baca nampak simple yang amat,
tapi untuk melaksanakannya memerlukan iktikad,azam,ikhtiar dan usaha gigih yang bukan sedikit
namun,percayalah yang kita mampu melakukannya,walau sesusah manapun,we'll survive,together
kan kita ada Allah!
sentiasa ada DIA :)

Last but not least,
SALAM MAULIDUR RASUL  :)

p/s:
kalau ada sebarang khilaf dalam entry ini,terutamanya pada bahagian ayat-ayat suci
Al-quran,tegur la. jangan dipendam sebab nanti kita sama-sama rugi.saya rugi sebab tak sebarkan perkara yang betul lagi tepat.dan awak rugi sebab tak dapat share ilmu yang awak ada,
sikit pun sangat bermakna tau! Barakallah...

May Allah Bless,
syaza


it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

2 comments:

Yaya Azura said...

Insya Allah..semuanya akan baik-baik saja...

spontaneous_gurlz said...

ya,in sha Allah
sebab DIA kan ada :)

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...