2 Dec 2012

awaken

Assalamualaikum w.b.t,

there's only few days to go, and this so-called schema girl is wondering,whether she's ready enough to leave school life and start all over again,with new chapter of life waiting already. i look around and watch how excited my friends are when they achieve freedom for the first time ever..

Freedom last longer,eh?


free from being asked to do tones of homeworks,
free from being scolded by teachers,
free from wearing that cotton school uniform,
free from being forced to attend co-curricular activities,
free from sucks friends' behaviour,
freedom..free from school..free from teachers..free from seniors..

and i wonder, is it that bad to learn that i'm no excellent student,not even close to that,
did school life treated me well all this while?
what contribution i had given to my school?
was i a good student,a great one with high academic achievement? am i?

to be frank,i don't even know exactly what i feel for the time being,
i just want all of this 'nightmare' to end with glory..
if only i could move the time faster..


*tak perlu merungut,syaza..bersyukurlah dengan apa yang dah Allah kurniakan :)

ok,enough with school,dah rasa pening-pening lalat fikir pasal exam yang tak berkesudahan
sebagai penutupnya,saya ada satu nasihat untuk seorang sahabat,
yang saya sayang tapi sayangnya that person seems to be worst days to days,
awak, saya tak tahu apa lagi yang perlu saya cakap,
saya dah bagi hint secara halus tapi nampaknya awak tak faham,
awak,kita hidup ni walaupun nampak mudah tapi sebenarnya rumit,
kita tak boleh nak expect everything will always be fine
ujian ada kat mana-mana dan datang sama ada dalam bentuk musibah mahupun nikmat
ya,nikmat itu juga satu ujian
contohnya,tuhan bagi kita rupa yang cantik, Dia nak uji kita
sama ada kita bersyukur atau kita jadi riak
sama ada kita merendah diri atau perasan semua orang nak kat kita..ini contoh la kan :)
hidup ini indah, dan akan jadi lagi indah kalau kita hidup dalam kesederhanaan
contohnya,*berapa banyak contoh daaa* sederhana dalam post status kat fb..sederhana dalam publish post kat blog*terasa*..banyak aje kan orang yang post pelik2 kat fb,termasuklah diri yang sedang menaip ini..
*all these nasihat untuk diri sendiri juga..tak ada niat nak aibkan sesiapa..

p/s:tolong doakan saya..i'll sit for my last paper this soon coming thursday..doakan ya!

May Allah bless us always,
syaza



it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

No comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...