10 Jun 2012

last post :)

asslamualaikum w.b.t

hye all..
look at my post title : LAST POST ,huuu,horror kan?
yes,this may be my last post before SPM,
I actually dah beriktikad or dalam lain katanya berazam dah tak mahu surf internet dah
after this..cukup-cukuplah pembaziran masa selama 6 bulan ini..saya sudah insaf*boleh caya ke?*
 dengan result PKBS 2 yang cukup-cukup makan sahaja,saya sedar saya perlu buat sesuatu,
yeaapp,I need to do something before it already too late for me
cikgu siti cakap,baik nangis dahulu sebelum nangis kemudian
saya tak sanggup tengok wajah kecewa umi baba dan cikgu-cikgu
saya tak sanggup tanggung malu kalau result yang keluar next year tak seperti yang diharapkan
saya tak sanggup bayangkan keadaan diri saya kalau semuanya tiba-tiba jadi di luar perancangan
oleh hal yang demikian,*excuse my nerdy words,saya dalam mood penulisan esei :) *,
saya rasa ini yang terbaik untuk saya dan juga adik saya,si syamir yang akan ambil PMR tak lama lagi,

memandangkan ini merupakan last post saya sebelum SPM,izinkan saya mencoretkan sepatah dua kata


buat umi dan baba tercinta,
kak minta maaf atas semua kesalahan kak selama menumpang hidup di bumi Allah ini,
kak minta halal segala-galanya,
doakan kejayaan kak,redhakan anakmu ini
kak sedar tanpa umi dan baba,i'll never be whoever i'm today

buat cikgu-cikgu tersayang,
syaza menyusun sepuluh jari memohon keampunan andai syaza pernah buat salah silap selama menuntut ilmu dengan cikgu-cikgu semua,
syaza akan cuba sehabis baik untuk capai target kita,
and for the time being,all i need is your prayers and supports,
bundle of thanks for everything,
satu pengakuan ikhlas,syaza SAYANG cikgu semua sangat2,
halalkan ilmu yang syaza pelajari selama ni ya,cikgu :)

buat kawan-kawan tak kira di dunia realiti mahupun di alam maya,
saya nak minta maaf kalau2 pernah keluarkan perkataan yang tak wajar
i'm so sorry for every single things that i've done
for things which might hurt you inside out,there's nothing much i can do instead of begging for your apologise
i know that i'm no good friend all this while,yet,i'm thankful for being bless with such  great ones like you guys,
doakan saya,
doakan kejayaan saya.
doakan kejayaan kawan-kawan saya juga,
doakan kejayaan kami dalam spm,
doakan kami dapat jadi manusia berguna di dunia dan akhirat

dan,special buat budi
*coz i can feel that she'll read this post even it's a nonsense one*
you'd done much better this year,
i always had a strange feeling whenever i look at you,
sense of  victory,kemenangan
susah tapi tak mustahil
you can do it..you'd prove it during ur PMR,so it's not impossible for you to repeat the same history
HIJRAH
again,susah,tapi tak mustahil..jangan salah faham..
may Allah bless you always :)

gonna miss you much
till then,
syaza

p/s : ramadhan is coming..how's our preparation? puasa dah ganti ke belum?
        sambil belajar,sambil cari redhaNYA,insyaALLAH





it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

No comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...