19 Mar 2012

cikgu suhaimi

assalamualaikum w.b.t  and hi to everyone

hari ni ada kelas fizik..to be true,i'm not that good in physics..there was a day,back then in form 4,my physics techa asked me about his subject..is it good,great or just a so-so one?..i was blank at first..totally puzzled to answer it even it was just a simple question..i kept silent for a while and then decided to tell him the truth as it didn't worth it to deceive him..'maaf cikgu,tapi jujur cakap,dalam 4 subjek killer yang saya ambil,saya paling tak minat fizik,'that was my final answer..and ckgu suhaimi was like pretty shocked..mungkin dia tak sangka yang aku akan jawab macam tu..

'tapi saya bertuah sebab ada cikgu yang sehebat cikgu..cikgu yang boleh bimbing saya untuk dapat A dalam fizik'sambung aku dalam hati..ya,hanya dalam hati sebab for some reason,aku takkan dapat nak luahkannya dalam bentuk perkataan..fyi,cikgu suhaimi seorang GURU CEMERLANG KANAN yang hanya selangkah lagi untuk mendapatkan gelaran JUSA..atau mungkin dah dapat..entah la..

yang sebenarnya aku nak cerita pasal markah fizik aku yang tak seberapa tapi ok la..even ERN,si genius tahap x ingat pun dapat A,bukannya A+ macam dia selalu dapat..so,syaza,please be thankful..for this pkbs 1,i only manage to get 80 marks..

cikgu suhaimi cakap,budak sains machang paling tinggi dapat 95 marks..budak tu dua orang dan salah seorang ialah anaknya sendiri,who is also kawan aku..masa form,sebelum transfer masuk sbp,aku dan dia dan beberapa orang lagi memang kamceng..rapat yang amat kot masa tu..however,as time flies,we are getting further and further away..kalau tak salah aku,last time dia call aku adalah masa kitorang form3..hari result pmr keluar,dia call..kalau nak harap aku call,memang tak lah,takut cikgu suhaimi angkat..hehe..memang kitorang borak sakan hari tu..kalaulah syarafini baca post ni,aku cuma nak cakap'wei,call lah..lama tak borak ngan mung..nk sangat borak ngan mung macam dulu-dulu..hehe..'

cikgu suhaimi juga cakap yang markah math mode syara ialah 100..well,i didn't surprise to hear that,bukannya syara tak pernah dapat..dia dengan ERN sama tahap iq nya..jauh meninggalkan aku,tapi tak apa..i will catch up,soon!..aku bangga ada kawan macam mereka..bijak tapi yang pasti,tak kedekut ilmu..aku sendiri,kadang-kadang rasa macam diri ni agak sukar nak ajar kawan-kawan whenever they come to me to seek for my help..aku cuba ajar,tapi banyaknya mereka tak faham..aku tak tahu kenapa,mungkin aku yang tak pandai mengajar..maaf,aku memang agak sucks kalau disuruh mengajar,but,at least aku cuba,kan?



cikgu suhaimi pernah cakap,dunia makin maju,bukannya makin mundur..hidup pun macam tu,makin susah bukannya makin mudah,but,kena ingat after each difficulty there's a relief..dia cakap lagi 'kalau awak rasa dengan result macam ni awak boleh survive,awak silap.silap besar'..'banyak lagi student kat luar tu yang jauh lebih excel daripada awak'..'awak kena compare diri awak dengan beratus ribu lagi student SBP dan MRSM..banding keputusan awak dengan mereka dan fikir,aku kat mana sebenarnya ni,jauh sangat ke ketinggalan?'..owh,semua ayat di atas ditujukan kepada semua budak kelas aku dan bukannya aku seorang*takut ada yang salah faham..hehe*



overall,cikgu suhaimi memang cikgu fizik yang terbaik.untuk cikgu suhaimi*walau saya tahu cikgu takkan baca post ni*,saya cuma nak cakap,saya rasa tanpa cikgu mungkin fizik saya tak sampai ke tahap hari ni..tanpa cikgu tak mungkin saya boleh update pasal syara..saya suka kalau cikgu terus cerita pasal anak-anak cikgu..pasal kejayaan mereka..sebab saya tahu niat cikgu baik..cikgu cuma nak bagi kami contoh,nak buat kami terus bersemangat nak belajar bila dengar kisah mereka..maafkan sikap saya yang dulunya tak matang,saya pernah rasa pelik bila cikgu kerap cerita pasal mereka..i'm wondering what's your aim when you talk bout them to us..is it to show how proud you are?..tapi itu dulu,sekarang saya dah faham..terima kasih cikgu..









it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

No comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...