27 Mar 2012

nilam

assalamualaikum,
hi to everyone,
life is getting more hectic than ever before,isn't it?.aku yakin hampir kesemua pelajar yang akan seat for spm setuju,kan..ni kelas tambahan dan kelas malam tak start lagi..kalau kelas tambahan dah start nanti tak tahu la macam mana nak handle..nasib baik la aku ni bukannya seorang pengawas yang busy,actually tak ada kerja pon..rasa macam makan gaji buta la pulak,hihi

okayy,stop beating about the bushes,now,lets us proceed to the main point,well,memandangkan masa amat amat amatlah mencemburui kita*cehh*,aku risau sebenarnya ni,hari dah 2 kelas aku skip untuk PROGRAM NILAM..esok satu hari tak ada kat sekolah sebab join pesta buku,nak pengalaman lah katakan..then,i'm not going to be at school for TWO days on next week,yes..tanggungjawab sebagai pelajar yang nak menduduki spm dan tanggungjawab kepada sekolah macam sedang berperang antara satu sama lain..tak apa,ingat,after each difficulties there's a relief..what goes around comes around,insyaALLAH

satu lagi,rasa berdosa kat umi tak hilang lagi sebab tak boleh represent the school in syarahan agama as the contest's date was clashed with NILAM's..memandangkan nilam tu dah sampai peringkat negeri,nak tak nak kena pilih NILAM juga..kesian umi sampai demam2 nak cari pengganti..i've to admit that it wasn't that easy to find someone with talent to speak in front of hundreds of people.bakat sebenarnya tak penting,yang lebih utama ialah keyakinan dan semangat perjuangan..aku sendiri pun tak berapa sebenarnya kalau bab2 syarahan bagai ni..kalau setakat berdiri atas pentas,ayun tangan sikit-sikit tu boleh la,hehe...btw,untuk adik ATIAH,good luck okay,i know you can do it..rock it,dear!..opss,silap,syarahan agama mana boleh nak rock2 kan?..hehe

akhir sekali,doakan syaza ya..doakan syaza berjaya dalam nilam..berjaya dalam pertandingan yang dah disertai dan yang akan disertai..dan yang lebih penting,doakan syaza untuk spm tahun ni..moga doa kita semua dimakbulkanNYA..

till then,
syaza!

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

21 Mar 2012

spm

assalamualaikum
hi to everyone,
just wanna make a short,quick entry..
to be true,i don't have any idea on how's our school's performance for this year,
am totally blank bout the school's CGPA,percentage and bla..bla..bla
what i am interested in is only the title of best student for the school
and it goes to.... kak ASMA,as expected..well,akak,congratulation for being able to achieve straight As(10A,6a+ And 4 A)..all your efforts and hard work have finally paid..you deserve it,you really do..
even me myself got stunned when i listen to the teachers' stories bout you and it spurred me on..all the best,sis..

how about 2012..grrr..





        
for those who didn't  make it..no worry,it wasn't the end of the world..keep on trying!

it's karma



          
till then,
syaza

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

19 Mar 2012

cikgu suhaimi

assalamualaikum w.b.t  and hi to everyone

hari ni ada kelas fizik..to be true,i'm not that good in physics..there was a day,back then in form 4,my physics techa asked me about his subject..is it good,great or just a so-so one?..i was blank at first..totally puzzled to answer it even it was just a simple question..i kept silent for a while and then decided to tell him the truth as it didn't worth it to deceive him..'maaf cikgu,tapi jujur cakap,dalam 4 subjek killer yang saya ambil,saya paling tak minat fizik,'that was my final answer..and ckgu suhaimi was like pretty shocked..mungkin dia tak sangka yang aku akan jawab macam tu..

'tapi saya bertuah sebab ada cikgu yang sehebat cikgu..cikgu yang boleh bimbing saya untuk dapat A dalam fizik'sambung aku dalam hati..ya,hanya dalam hati sebab for some reason,aku takkan dapat nak luahkannya dalam bentuk perkataan..fyi,cikgu suhaimi seorang GURU CEMERLANG KANAN yang hanya selangkah lagi untuk mendapatkan gelaran JUSA..atau mungkin dah dapat..entah la..

yang sebenarnya aku nak cerita pasal markah fizik aku yang tak seberapa tapi ok la..even ERN,si genius tahap x ingat pun dapat A,bukannya A+ macam dia selalu dapat..so,syaza,please be thankful..for this pkbs 1,i only manage to get 80 marks..

cikgu suhaimi cakap,budak sains machang paling tinggi dapat 95 marks..budak tu dua orang dan salah seorang ialah anaknya sendiri,who is also kawan aku..masa form,sebelum transfer masuk sbp,aku dan dia dan beberapa orang lagi memang kamceng..rapat yang amat kot masa tu..however,as time flies,we are getting further and further away..kalau tak salah aku,last time dia call aku adalah masa kitorang form3..hari result pmr keluar,dia call..kalau nak harap aku call,memang tak lah,takut cikgu suhaimi angkat..hehe..memang kitorang borak sakan hari tu..kalaulah syarafini baca post ni,aku cuma nak cakap'wei,call lah..lama tak borak ngan mung..nk sangat borak ngan mung macam dulu-dulu..hehe..'

cikgu suhaimi juga cakap yang markah math mode syara ialah 100..well,i didn't surprise to hear that,bukannya syara tak pernah dapat..dia dengan ERN sama tahap iq nya..jauh meninggalkan aku,tapi tak apa..i will catch up,soon!..aku bangga ada kawan macam mereka..bijak tapi yang pasti,tak kedekut ilmu..aku sendiri,kadang-kadang rasa macam diri ni agak sukar nak ajar kawan-kawan whenever they come to me to seek for my help..aku cuba ajar,tapi banyaknya mereka tak faham..aku tak tahu kenapa,mungkin aku yang tak pandai mengajar..maaf,aku memang agak sucks kalau disuruh mengajar,but,at least aku cuba,kan?



cikgu suhaimi pernah cakap,dunia makin maju,bukannya makin mundur..hidup pun macam tu,makin susah bukannya makin mudah,but,kena ingat after each difficulty there's a relief..dia cakap lagi 'kalau awak rasa dengan result macam ni awak boleh survive,awak silap.silap besar'..'banyak lagi student kat luar tu yang jauh lebih excel daripada awak'..'awak kena compare diri awak dengan beratus ribu lagi student SBP dan MRSM..banding keputusan awak dengan mereka dan fikir,aku kat mana sebenarnya ni,jauh sangat ke ketinggalan?'..owh,semua ayat di atas ditujukan kepada semua budak kelas aku dan bukannya aku seorang*takut ada yang salah faham..hehe*



overall,cikgu suhaimi memang cikgu fizik yang terbaik.untuk cikgu suhaimi*walau saya tahu cikgu takkan baca post ni*,saya cuma nak cakap,saya rasa tanpa cikgu mungkin fizik saya tak sampai ke tahap hari ni..tanpa cikgu tak mungkin saya boleh update pasal syara..saya suka kalau cikgu terus cerita pasal anak-anak cikgu..pasal kejayaan mereka..sebab saya tahu niat cikgu baik..cikgu cuma nak bagi kami contoh,nak buat kami terus bersemangat nak belajar bila dengar kisah mereka..maafkan sikap saya yang dulunya tak matang,saya pernah rasa pelik bila cikgu kerap cerita pasal mereka..i'm wondering what's your aim when you talk bout them to us..is it to show how proud you are?..tapi itu dulu,sekarang saya dah faham..terima kasih cikgu..









it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

12 Mar 2012

it's holiday

assalamualaikum

today life was like yesterday..
nothing'd change but still,i'm really  thankful for being able to live another one day on this planet earth..pheww,only Allah,the most mecriful, knows if i already had my two foots on alam barzah kan?? well,mengingati mati kan sesuatu yang digalakkan dalam islam..at least,manusia bernama syaza ni sedar diri sikit, tak ada la terus hanyut dalam alam imaginasi aje kan!

well,tak berniat nak taip entry yang panjang berjela,
i just wanna share a few story bout the day i had in terengganu..
my cousin,abang epu got married in saturday..so,buat julung-julung kalinya,si syaza ni menyibukkan diri..to tell you the truth,i'm not that kind of person who love to attend wedding ceremony and mingle around with persons i never know..yeah,this so-called anti-social girl found it was pretty amazing to watch how hectic the wc was..sumpah,x pernah tengok wc se-hectic this one..actually,x ada la hectic sangat,saya aja yang memandai cakap macam tu ;p

asalnya,lepas selesai acara akad nikah,bersanding dan sebagainya*ceh*,kami cadang nak balik,but,somehow,abang mad,kak cik's hubby came out with a brilliant suggestion..tiba-tiba aja cakap"what if kita jalan-jalan pusing KT dulu,nak tak??"

and the kids were like"nak-nak"..
the moms got nothing to say that they were easily 'surrendered' on that very day..ahha,
so,let these pictures tell the rest

abang epu and his wife



keluarga sebelah baba..


big-big family..i heart u guys!





till then,
syaza!

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

2 Mar 2012

exam..

assalamualaikum,


esok exam n today supposed to be my school day
but,yes,it's end up becoming an off-school day because of this so-called
monthly-women's pain
i'm not interested in making a joke out of this pain
it's killing me like,seriously!!
and of course i'm extremely worried bout the oncoming exam
how i'm going to face the lunatic test without any proper preparation
how i'm going to achieve my goal with this killing pain stuck inside me 24 hours a day
how??
update blog ni pon sebab baba guna laptop tadi,
n he left it untuk ambil adam dari skulla*ern's word*
so,please,doakan syaza sihat balik,
gotta go,have a grip peeps!!

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...