25 Jan 2012

blank..isn't

assalamualaikum..
nothing interesting to be talk about,
other than these horror finger yang gatal nak menaip,
yes,gatal,gatal yang amat!
esok dah khamis,then,come Friday n Wednesday,
hw bertambung lagi x siap,
nak hand in kat cikgu2 I yg amatlah 'pelahap' bab2 memberi hw ni,
haishh,whattudo huh..
semua org dh start study,
si syaza ni still terkebil2 lagi,baru pulih dri demam,
bieber..not me :))

x ada langsung langkah persediaan ke arah menghadapi exam,
result jatuh nanti siapa susah,
syaza jugak.. =.="
*monolog dalaman..venue:otak syaza*

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

19 Jan 2012

homework..

assalamualaikum..

seorang spm candidate sedang mencuri masa untuk mencuci blognya daripada sawang labah2 bagai..
homework banyak,
tapi itu pengorbanan kan..
yes,pengorbanan nak dpat straight As in spm..
tpi klau difikir2 balik,
homework yg menggunung tu semua tu nothing la,
klau nk dibandingkan dengan others punya kerja..it's totally nothing!!
so,please,self..jgn nak merungut..






p/s:am smiling and keep doing those tones of hw..*oh,yes,aku tipu.. = _ ="



it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

8 Jan 2012

master chef malaysia 2012

assalamualaikum w.b.t

i honestly don't have any idea on how on earth i'd think to write about this..still can't believe it..this creepy girl who can't even hold a ladle is now posting bout a famous cooking contest!!good improvement i think..ahah..

sebenarnya baru habis tengok master chef final episode on astro ria tadi..and the winner,yeah,as expected,is ezani...to be honest,i really hope that the other contestant,man-something*sorry,i couldn't remember his name..my bad  = = " * did win the competition because winning this kind of big contest will definitely change his whole life..bayangkanlah,from being a  tukang kebun in sabah,fly over to kl to join the tv cooking show,and win it..god,it'll be a blast!!..but,perancangan Allah siapa yang tahu kan??..may be,Allah has a better future to bless him with..think positive :)

btw,masa tengah syok layan cerita tu tadi,ada la certain part yang buat aku sebak,sumpah terharu bila the second runner up said,"ya,saya sedar antara saya dan ezani,perbezaannya terlalu jauh,dia doktor sedangkan saya hanya seorang tukang kebun..BUT..dalam dunia kulinari kami mampu berdiri setanding,bersaing sesama sendiri*ayat yg aku edit sendiri but lebih kurang sama dengan apa yang dia cakapkan*..that moment,jujur cakap,memang aku dapat selami perasaan that man,how rendah diri he is,how he is absolutely aware of what himself is..but then,still,he manage to keep his self confident as high as possible...mungkin dia juga percaya akan this quote,successful persons are those who compare their achievement with their goal,not with others' achievement..to you,man-something,i just wanna say congratzz for being one of the finalist and moga bakat anda tidak disia-siakan..

le winner


and,to ezani,you are just gorgeous,dear miss dentist..just stay as who you are and be your own self..you have done your very best and you did deserve it.i've a dream..you wanna know what my dream is??..meet you and learn how to cook from a such a cool sifu like you..heheh.girl power!!

*still, x boleh percaya yg aku sdang mmikirkan ttg cooking stuff right now..Allah bagi petunjuk ke apa nie = ="<garu2 kepala>  *

till then,
wassalam





it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

6 Jan 2012

3 soalan 1 penampar

assalamualaikum w.b.t

just wanna share a story yang aku rasa kinda brilliant..nope..it's damn brilliant..have a good time reading this ok!


3 Soalan 1 Penampar...

Jawapan dengan Tamparan...

Pemuda : Anda siapa Dan apakah bisa menjawab pertanyaan-pertanyaan saya?
Imam : Saya hamba Allah dan dengan izin-Nya saya akan menjawab pertanyaan anda.
Pemuda : Anda yakin? Sedangkan Profesor dan ramai orang yang pintar tidak mampu menjawab pertanyaan saya.
Imam : Saya akan mencuba sejauh kemampuan saya.
Pemuda : Saya ada 3 pertanyaan:-

1.Kalau memang Tuhan itu ada,tunjukan wujud tuhan kepada saya
2.Apakah yang dinamakan takdir
3.Kalau syaitan diciptakan dari api kenapa dimasukan ke neraka yang dibuat dari api,
tentu tidak menyakitkan buat syaitan. Sebab mereka memiliki unsur yang sama.
Apakah Tuhan tidak pernah berfikir sejauhitu?

Tiba-tiba Imam tersebut menampar pipi pemuda tadi dengan keras.

Pemuda : Kenapa anda marah kepada saya? (sambil menahan sakit)
Imam : Saya tidak marah. Tamparan itu adalah jawaban saya atas 3 pertanyaan yang anda ajukan kepada saya.
Pemuda : Saya sungguh-sungguh tidak mengerti.
Imam : Bagaimana rasanya tamparan saya?
Pemuda : Tentu saja saya merasakan sakit.
Imam : Jadi anda percaya bahawa sakit itu ada?
Pemuda : Ya!
Imam : Tunjukan pada saya wujud sakit itu!
Pemuda : Saya tidak boleh.
Imam : Itulah jawaban pertanyaan pertama. Kita semua merasakan kewujudan Tuhan tanpa mampu melihat wujudnya.
Imam : Apakah tadi malam anda bermimpi akan ditampar oleh saya?
Pemuda : Tidak.
Imam : Apakah pernah terfikir oleh anda akan menerima tamparan dari saya hari ini?
Pemuda : Tidak.
Imam : Itulah yang dinamakan takdir.
Imam : Terbuat dari apa tangan yang saya gunakan untuk menampar anda?
Pemuda : Kulit.
Imam : Terbuat dari apa pipi anda?
Pemuda : Kulit.
Imam : Bagaimana rasanya tamparan saya?
Pemuda : Sakit.
Imam : Walaupun syaitan dijadikan dari api dan neraka juga terbuat dari api, jika
Tuhan menghendaki maka neraka akan menjadi tempat yang menyakitkan untuk
syaitan...

kan dah kena tampar


*tahun nie nk exam but aku x henti2 lagi dngn dunia maya ni.how i'm going to stop all this nonsense uh??*
 
till then,
syaza


it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

5 Jan 2012

boring me

assalamualaikum,

greetings to all..today is the last school day for this week,so,yes i manage to get escape from  those tones of homework..well,even for a while,it's still a great relief for me as at last,i could entertain myself  with anything else rather than study stuff..gotta admit it,study life sometime sucks but no matter what, i have to find a way to make it fun.. such a hypocrite me..ngeee...

dont worry,be happy :))


ok,let me just summarize all the event happens for the whole week..to make things better*or even worst*,i'm the class monitor*horayy??*,oh yes,am trying my best to cope with all the responsibilities and work and job and urghh,whatever la..i honestly don't think that it is huge task to be done as many others people out there are struggling themselves for things that are more and more complicated than what i've to do..so,syaza,keep,smiling!!..with su as my assistant,all those creepy things are nothing except for the time i've to give the instruction for other to stand,give salam and say thank you at the end of the class lesson..when others think it's such a simple yet not really hard to be done,i'm going against the flow,it become a kind of nightmare i think.huhu..well,still putting great effort to overcome the problem..

do pray for me so that i'll be able to pass with flying colours for the oncoming exam..it'll help me the most..thanks :)

finding peace in the middle of  hardship,
syaza

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

1 Jan 2012

welcome 2012

Assalamualaikum,

2012..
supercool,akhirnya kau menjelma juga

even ramai yang crossing fingers,hoping for not facing you,but,still,here you are..
dan antara ramai2 manusia tu,aku salah seorang daripadanya,
well,spm is a big deal,am not going to deny it
but,still,aku tak faham kenapa ramai sangat student batch95 yang buat status macam ni kat fb
*takut seyh nk face spm thun nie..kawan2,tolong aku
*well,tahun nie aku nk spm,so tolong jngan kacau aku,aku nk study*wth = =" *
*grr..spm menjelma..rasa macam nak lari..

well,itu hanya sebahagian sahaja..the truth is,banyak lgi status yang seangkatan tpi agak malas untuk ditaip..
bagi aku x salah untuk mengingati benda alah yang akan kita tempuh hujung tahun ni,in fact,that's good,tapi,please,tolong la jangan keterlaluan smpai yg membacanya ni jadi meluat..so,think before you talk*kat fb esp*

heh,post ni sebenarnya sekadar nak ucapkan selamat tahun baru,tpi aku dah melalut tak tahu mana hujung pangkal,so sebelum benda ni jadi lebih membosankan,
saya,dengan penuh 'riak'nya,ingin menge'wish'

welcome 2012


*hancur bm aku,mati klau cikgu thu = =" *






it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...