29 Dec 2011

quotes

read these..

"The true test of character is not how much we know how to do, but how we behave when we don't know what to do."

"Success is how high you bounce when you hit bottom."

"Quitters never win,winners never quit,but,those who never win and never quit are idiots."

"If you can't trust someone,you'll never get his trust in return."

read this by heart..
well,they are all about building self character and success..baca,fahami and hayati,that's what i did..






it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

28 Dec 2011

birthday wish..ngee..


happy birthday to me,
happy birthday to me,
happy birthhday to syaza,
happy birthday to me..

assalamualaikum...
well,yes,today is my birthday dan hari ini genaplah usia aku 16 tahun..
rasa dah tua la pulak..ngehehehe..
16 tahun aku hidup, aku rasa aku dah lalui macam2..
sedangkan,realitinya,apa yang dah berlaku hanya secebis drpd banyak lgi kisah
manusia out there..
masa aku lapar,mungkin ada orang lain kebulur,
masa aku demam,mungkin ada yang kena malaria
masa aku tak dapat straight A,mungkin ada yang x dpt 1 A pun,
so,the conclusion is,bersyukurlah dengan apa yang anda ada...

back to birthday story,
thanks to those yang wish me happy birthday..*may Allah bless u guys*
seriously,aku terharu bila kwan2  SAHUT yang berbulan2 x contact ngan aku,
sudi luangkan masa walau sesaat dua untuk wish hb..thanks again,moga kalian berjaya mencorakkan kejayaan yg lebih hebat khas buat SAHUT..

hmm..apa yang aku nak untuk birthday kali ni ye??
well, ada  tak yang baik hati nak tolong belikan aku set buku hlovate ??
x ada??
x pe lah,nanti aku kaya,aku beli sendiri..hehehe
memandangkan aku x ada duit untuk beli hadiah bagai,so,aku hanya nak sesuatu yang x memerlukan duit..
as a student,aku harap spm 2012 memberikan sesuatu yang manis untuk aku hargai,
as a daughter, aku harap aku aku x bnyak sakitkan hati parents aku,
as a muslimah, aku harap aku boleh jadi seorang umat islam yang lebih baik

thats all,see ya!!




it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

23 Dec 2011

perancangan..

salam..

hye,peeps..tengah buat apa tu..huh,buat homework??..dah tak ada kerja lain ke nak buat??
sikit2 homework..sikit2 homework..pehliss la,jangan tunjuk rajin kat sini..aku sikit pun tak heran..
hehehe..acah je ..
well,hari ni dah nk smpai ke penghujung tahun 2011..ada berapa hari je lagi nak start sekolah,but,obviously,i am not ready yet..tahun depan aku nak exam,so maksudnya,aku kena sekat all those silly things i am in love with termasuklah this blog..huh..all!!..did i really mean it..All!!..
facebook,blog,twitter*jgan nak mengada,kau mana ada twitter*,and many others,
boleh ke aku survive nanti??


boleh je..kau kan neerdy stuff,skema girl,mana nak heran all those creepy things ni..kan3 :)


yes,i am a schema girl
crossing fingers for a better future..
zaidasyaza





it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

batch96

salam..
well,x bercadang nak buat entry yang panjang berjela2 like the old one(s)
first of all, congratz to all pmr candidates batch 96 for your awesome result..

for those yang masih bersedih sebab dpat keputusan yang kurang memberangsangkan,
i just wanna say,hey,untuk apa menitiskan air mata untuk benda yang dah lepas,
come on,let by gone be by gone..
ingat,Allah menjadikan sesuatu for a reason...mungkin bukan rezeki kamu untuk mendapat keputusan secemerlang orang lain tapi,please don't ever lose hope..perjalanan masih jauh,dan Allah pasti menjanjikan sesuatu yang lebih baik instead of achieving good result in PMR..Flying colours in SPM maybe??       
       
shed your tears..


for those yang berjaya score straight As,
congratulations again...ingat kejayaan hari ini sama sekali tidak menggambarkan apa yang akan berlaku pada hari esok,but,for the time being,x salah untuk meraikan kejayaan ni,sekadar termampu..well,takkan la nak mintak bapak you sponsor lamborghini sebijik just because you
score 8A PMR,heh,lainlah klau bapak you tu jutawan setaraf dengan Pak2 Arab kat saudi arabia sana tuh..see,i dah melalut..


yeah...i got it..

all in all,you akan masuk science stream thun dpan kan..so,i just wanna say,welcome to hell,dude..nope..hell tu untuk orang melampau jer*golongan yang dah ditetapkanNya*..well,welcome to padang pasir yang kering kontang and jangankan makanan even rumput pun x nak tmbuh :)..so,pandai2 la you all mkan pasir kat sana nanti yer..

it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

18 Dec 2011

this is me..

assalamualaikum..

semakin lama aku menumpang hidup di  bumiNya ni,aku rasa ada sesuatu yang cukup buat aku tersentuh tiap2 kali aku terfikir tentangnya..
apa ya agaknya sesuatu itu
pakwe aku kah*am not looking forward for pakwe bagai*...nope
homework aku yang sedang menjeling manja langsung x terusik itukah.....ahha..nope
kawan2 aku yang amatlah "berdedikasi" serta "tekun" mengerjakan golden holiday series itukah...may be..but nope..kdang2 je aku tersentuh klau teringat kat korang,yang banyaknya aku naik angin bila ingat apa yang dah kau buat..hehehe..don't get offended,just pulling your leg lol..
pak cik tukang kebun smk kah??...hey,apa kaitan dengan pak cik tu pulak..haish..!!
hahahahaha...
yang sebenarnya,mereka2 itu ialah keluargaku
ya,aku boleh jer nak nangis sampai lebam2 bijik mata klau dah terflashback balik apa yang dah kami lalui
keluarga sentiasa ada disisi kita at the moments we really need someone to talk to,about every single damn thing that crashed this tiny little heart*ok,grammar aku fail..gotta admit it..

hmm..talking bout my family,kami cukup simple..
satu perktaan jer yang cukup sesuai untuk describe kami
which is,kalut,hehehe
yes,kalut..kami memang kalut,especially,my mom,ya ampun,kalutnya macam ntah,aku x leh nak gambarkan
tapi kalau ke'kalut'an itu hilang aku rasa mcam keluarga ni hilang identiti
sebab kalut itu melambangkan kesepaduan kami..cehh..kesepaduan la sangat
..hehehe..
this keluarga yang aku maksudkan kat sini bkan hnya parents n siblings aku,but also melibatkan aunts,uncles,cousins, and not to forget arwah atuk and nnek aku..sayang nnek*hugs*..
act,aku cuma nak  cakap
* to nnek, trima kasih sbub selalu msak untuk saya
* to ayah long,thanks for always makes my days..
* to ayah d, you are a great uncle!!..life starts at 40 huh..hehehe
* to ayah nik,such a gorgeous person i ever met..sumpah x tipu..
* to ma,you are funny..i miss you!!
* to umi,mom,you are my no one,always be the champion
* to umi ayu,being hot makes me respect you the most..hot=hormat orang tua..hahaha
* to cik pah,keep on smiling..those smiles are sweet..again,sumpah x tipu!!
* to ayah ngah,workaholic one,keep working!!..hehehe
* to ayah su, ckup2 la mintak  top up kredit phone,ketahuilah anak sedara anda ini masih tidak      
   bekerjaya  ya!!..hehe..gurau jah
* to arwah uda, am missing u now and forever..moga uda sentiasa dalam lindunganNya..al-fatihah

kalau nak tahu,these fellow adalah adik beradik my mom..and i always in one kind of feeling bila tengok diorang being together..that feeling..hmm..can't be describe..tenang jer..hehehe*apa motif aku gelak nih*

and to others yang x termention..tunggu aje..giliran anda akan tiba..one fine day,perhaps??..
let this pics tell the whole story..


 
                                                  bila nak besar ni ngah,ebie,adik???


                                                       hope this strong bond last forever


                                                                  'll not being forgotten


yeah..akhirnya bergeraj gak this train..*lap peluh*


women in my life..


                                                 ayah d and nnek..longing for this moment already..

love you all..,
zaida syaza






it's okay to be a freak upon one's eyes...just don't be one upon ALLAH's

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...